Menu Title
x
Menu

Czego wymagamy

Doświadczenie

stats2

Doświadczenie Kandydata to podstawa każdej rekrutacji. 3-5 lat doświadczenia w danej dziedzinie to minimum, bez którego trudno ubiegać się o pracę. To właśnie doświadczenie zawodowe ma zazwyczaj decydujący wpływ na przebieg rekrutacji.

 

Świadectwa pracy/referencje

document162

Należy pamiętać, że udokumentowane doświadczenie to takie, które można poprzeć świadectwami pracy lub/i referencjami. Sporządzając Twój profil zawodowy nie będziemy mogli uwzględnić tych okresów Twojego zatrudnienia, które nie są udokumentowane. Przygotowanie do rozmowy kwalifikacyjnej to dobry moment na odszukanie dokumentów lub – jeśli nadal ich nie otrzymałeś – zgłoszenie się po nie do pracodawcy, który ma obowiązek wydać odpowiedni dokument na prośbę pracownika.

 

Mile widziane wykształcenie zgodne z wykonywanym zawodem.
books8

Jeśli posiadasz wykształcenie w tej samej dziedzinie, którą zajmujesz się zawodowo – tym lepiej, jeśli nie – nadal masz duże szanse na pracę. Pamiętaj, że liczą się dla nas przede wszystkim Twoje umiejętności i doświadczenie nabyte we wcześniejszych pracach. Wykształcenie w tej samej dziedzinie jest zawsze dodatkowym atutem, który jednak nie przesądza o wyniku rekrutacji.

 

Opłacona składka ZUS

coins24

Aby zostać objętym opieką zdrowotną za granicą, pracownik delegowany do pracy w innym kraju musi przed wyjazdem posiadać opłaconą składkę w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych. Składka jest opłacana, jeśli:

- Posiadasz stałe zatrudnienie,

- Korzystasz z ubezpieczenia członka rodziny,

- Jesteś zarejestrowany w Urzędzie Pracy jako osoba bezrobotna.

- Prowadzisz działalność gospodarczą

- Odprowadzasz składki na KRUS

 W trakcie rozmowy kwalifikacyjnej prosimy o okazanie dowodu odprowadzania składek do ZUS (wystarczy składka za ostatnich 30 dni).

Dyspozycyjność

business116

Wysokie zapotrzebowanie firm zagranicznych na pracowników z Polski sprawia, iż rekrutacja w tych przypadkach charakteryzuje się specyficznym, zazwyczaj bardzo dynamicznym tempem. Niejednokrotnie wyjazd pracownika za granicę od momentu akceptacji jego kandydatury dzieli jedynie kilka dni, dlatego od naszych Kandydatów wymagamy uczciwego i precyzyjnego określenia swojej dyspozycyjności.

 

Mile widziana znajomość języka obcego
man465

W przypadku większości proponowanych przez nas ofert pracy znajomość języka obcego nie jest koniecznością, jednak Kandydaci posługujący się językiem kraju, w którym oferujemy pracę, posiadają niewątpliwie ogromny atut. Znajomość języka w stopniu komunikatywnym nie tylko ułatwia i usprawnia pracę, ale także niejednokrotnie decyduje o awansie pracownika na wyższe stanowisko.

Przy określaniu poziomu języka należy jednak uwzględnić faktyczny stan znajomości języka, gdyż deklarowana znajomość zostanie każdorazowo sprawdzona przez rekrutera w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej.

 

 

Please leave this field empty.

Aplikuj
praca w Polsce
Aplikuj
praca za granicą